Kassasysteem nodig voor je winkel? Hier een overzicht van de beste retail kassa software!

Retail-pos-NL

Lightspeed retail epos

Lightspeed

Retail POS

iPad kassasysteem

Kledingwinkel POS

Juwelier POS

Interieur kassa

Elektronica

Slijterij POS

Webshop koppeling

storecontrl kassa

StoreContrl

Kledingzaak kassa

Schoenenzaak kassa

Winkelautomatisering

Voorraadbeheer management

Multi-locatie kassa

extendago kassa

ExtendaGO

Retail & winkels

Uitgebreid Retail Backoffice

Mobiele app

Betalingen

Krachtig POS

SW-Retail-kassasysteem

SW Retail

Retail POS

Omnichannel: koppelen met webshop

Mode en kleding POS

Sport POS

Slijterij POS

mplus kassa retail

Mpluskassa

Retail

Horeca

Veel functies

Tilroy POS system

Tilroy

POS en Webshop in 1

Schaalbaar

Werkt offline

zettle kassa

Zettle

Simpele POS

Kleine detailhandel

Betaalterminal

Mobiele pinapparaten

vendit kassa scherm

Vendit

Winkelautomatisering

Koppel met webshop

POS systeem

cashr kassa

Cashr Retail

Goede prijs-kwaliteit

Kleinere winkels

Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem

Kassasystemen voor Winkels en retail

Consumenten doen steeds meer online hun aankopen. Dit betekent echter niet dat je helemaal niet meer op offline hoeft te richten. Een combinatie tussen meerdere kanalen lijkt voor consumenten namelijk de ‘perfecte oplossing’, maar in praktijk kunnen ondernemers dat nog wel eens als lastig ervaren. Een modern kassasysteem kan hier echter al een stuk bij helpen. Een kassasysteem is namelijk tegenwoordig veel meer dan een systeem waar enkel transacties worden uitgevoerd; een modern retail kassasysteem moet jou als retailer ondersteunen in de dagelijkse administratieve en praktische werkzaamheden. Zo is een goed modern kassasysteem automatisch gekoppeld aan onder andere je voorraadadministratie, klantgegevens en aan je boekhoudsoftware zodat alle processen binnen je onderneming vlekkeloos kan verlopen.

Soorten kassasystemen voor retailers

Het aantal aanbieders van POS systemen groeit met de dag en het feit dat elke aanbieder adverteert dat hun POS systeem de beste is, maakt het voor de meeste retailers moeilijk om een geschikt POS-systeem te vinden. Kassasystemen worden over het algemeen in twee soorten verdeeld:

 

  1. De klassieke kassa’s. Bij deze type kassa zijn de bonnenprinter, mini display en kassalade gecombineerd. Deze systemen kun je gewoonlijk alleen bedienen en configureren met behulp van een computer of bijbehorende software.
  2. Elektronische kassasystemen. Elektronische kassasystemen worden enkel door een computer ondersteunt en de afzonderlijke onderdelen kunnen gemakkelijk op elkaar worden afgestemd.

 

Naast deze twee kassasystemen, worden ook steeds meer iPad-kassasystemen gebruikt. Bij iPad-kassasystemen wordt een tablet of smartphone gebruikt die alle instellingen en programma’s overneemt en eenvoudig met elkaar in verbinding brengt.

lightspeed retail 1

Omnichannel software voor winkels

Logischerwijs moet een retail kassasysteem aan andere elementen voldoen dan een kassasysteem voor de horeca. Omdat veel winkels omnichannel, zowel online als offline verkopen, is het belangrijk dat de voorraad altijd kloppend is en op elkaar is afgestemd. Je wilt namelijk niet dat online bestellingen worden gedaan die niet meer beschikbaar zijn. Een goed POS systeem voor in de winkel heeft dan ook een voorraadbeheer functie. Tevens komen loyaliteitsprogramma’s bij winkeliers over het algemeen vaker voor dan in de horeca. Daarom is het handig als het POS systeem ook klantbeheer mogelijk kan maken. Zo kun je een klantenbestand aanleggen en loyaliteitsprogramma’s koppelen om zo je klanten te binden aan je winkel.

Belangrijkste vereisten voor een POS-systeem voor retailers

Dat POS systemen inmiddels meer zijn dan alleen een middel om te betalen, is duidelijk. POS systemen van nu bieden de klant de mogelijkheid om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen en voorzien retailers van de informatie die zij nodig hebben om het bedrijf te laten groeien en te schalen. Naast het feit dat het POS systeem aan wettelijke regelgevingen moet voldoen, diverse betaalmiddelen moet accepteren en er goed uit moet zien, zijn er nog een andere dingen waar je op moet letten waaronder:

  • Kortings- en annulering functie
  • Vrije invoer van prijzen
  • Beheer van tegoedbonnen
  • Dagelijks kasboek
  • Snelle invoer van veel verschillende artikelen
  • Verschillende BTW tarieven
  • Mobiele inventarisatie invoer