Barcode labelprinter kopen? 5 beste labelprinters voor Retail

Label printer

In de wereld van retail zijn efficiëntie en nauwkeurigheid van cruciaal belang om het bedrijf soepel te laten draaien en klanten tevreden te houden. Een van de onmisbare hulpmiddelen in de moderne detailhandel is de barcode labelprinter. Deze apparaten maken het mogelijk om op een snelle en betrouwbare manier labels te printen voor producten, prijskaartjes, inventaris en meer. 

Hoe werkt een labelprinter? 

Een labelprinter is een apparaat dat wordt gebruikt om labels af te drukken. Het werkt op een vergelijkbare manier als een gewone printer, maar in plaats van papier afdrukken, worden er labels afgedrukt die vaak worden gebruikt voor het identificeren van objecten, producten of verzendingen.

Een labelprinter werkt als volgt:

  • Label Materiaal invoeren: De labelprinter gebruikt speciaal label materiaal, dat meestal bestaat uit zelfklevend papier of kunststof. Dit label materiaal komt op een rol en wordt in de printer ingevoerd.
  • Printproces: De labelprinter maakt gebruik van thermische afdruktechnologie, die kan worden onderverdeeld in twee soorten:
  1. Thermische directe afdruk: Bij thermische directe afdrukken wordt het label materiaal direct verhit op de plaatsen waar de afbeelding of tekst moet verschijnen. Hier is geen inkt nodig, omdat het label materiaal reageert op de hitte en de afbeelding wordt gecreëerd.
  2. Thermische overdracht afdruk: Bij thermische overdracht afdrukken wordt een lint met inkt (ook wel een thermisch lint genoemd) tussen het label materiaal en de printkop geplaatst. De printkop verhit specifieke delen van het lint, waardoor de inkt op het label materiaal wordt overgebracht om de afbeelding of tekst te creëren.
  • Aansturing en ontwerp: Voordat u afdrukt, moet u meestal een label ontwerp maken op uw computer met behulp van specifieke software die wordt meegeleverd met de labelprinter. U kunt tekst, afbeeldingen, barcodes en andere elementen toevoegen aan uw label ontwerp.
  • Afdrukken: Nadat het label ontwerp gereed is, kunt u het afdrukken naar de labelprinter. Het afdrukken kan handmatig worden gestart via knoppen op de printer of automatisch worden geactiveerd door de computer of een ander aangesloten apparaat.
  • Uitsnijden en afwerking: Sommige labelprinters hebben een snijmechanisme dat de labels automatisch snijdt nadat ze zijn afgedrukt. Andere modellen vereisen handmatig afsnijden.

Top 5 label printers 

Zebra GX430t

Zebra GX430t

De Zebra GX430T is een krachtige thermische transfer printer die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en hoge printsnelheid. Met een maximale printsnelheid van 4 inch per seconde is deze printer perfect voor retailomgevingen waar tijd cruciaal is. De GX430t kan een verscheidenheid aan barcodes, QR-codes en tekstlabels afdrukken, waardoor je de flexibiliteit hebt om verschillende labeltypen te gebruiken. Met zijn compacte formaat past de Zebra GX430t gemakkelijk op krappe toonbanken.

DYMO LabelWriter 4XL

DYMO LabelWriter 4XL

Als je op zoek bent naar een compacte label printer die toch indrukwekkende prestaties levert, is de DYMO LabelWriter 4XL een uitstekende keuze. Deze thermische printer is speciaal ontworpen voor het afdrukken van verzendlabels en barcodes. Hij kan labels afdrukken tot een breedte van 4 inch, waardoor het ideaal is voor het afdrukken van grote verzendlabels en prijsstickers. Met de eenvoudige installatie en het gebruiksvriendelijke ontwerp, kan de DYMO LabelWriter 4XL snel geïntegreerd worden in elke retailomgeving.

Brother QL-800

Brother QL-800

De Brother QL-800 is een betaalbare en veelzijdige label printer die zowel thermische als thermische overdracht labels kan printen. Met een hoge resolutie van 300 dpi zorgt deze printer voor duidelijke en scherpe labels. Hij wordt geleverd met gebruiksvriendelijke software waarmee je gemakkelijk barcodes, afbeeldingen en teksten kunt ontwerpen en afdrukken. De Brother QL-800 is ideaal voor kleine tot middelgrote retailers die een betrouwbare en kosteneffectieve label printer nodig hebben.

SATO CL4NX

SATO CL4NX

Als je op zoek bent naar een high-end label printer met geavanceerde functies, is de SATO CL4NX een uitstekende keuze. Deze industriële label printer biedt een robuust ontwerp en ondersteunt een verscheidenheid aan label materialen, waaronder polyester, polypropyleen en papier. De CL4NX is uitgerust met geavanceerde connectiviteit opties, waaronder ethernet, USB en Bluetooth, waardoor het gemakkelijk is om de printer te integreren in je bestaande systemen.

TSC TA-210

TSC TA-210

De TSC TA-210 is een betrouwbare en betaalbare thermische transfer label printer. Met zijn intuïtieve ontwerp en eenvoudige bediening is de TA-210 gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor gebruikers zonder veel ervaring met label printers. Deze printer biedt een hoge afdrukkwaliteit en kan labels afdrukken met een maximale snelheid van 5 inch per seconde. Hierdoor is hij geschikt voor retailers die snel en nauwkeurig labels willen printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *