Barcode scanner kopen? 5 beste Barcode scanners voor winkels

Barcode scanner image

In de dynamische wereld van de retail speelt efficiëntie een cruciale rol. Het gebruik van moderne technologieën kan retailers helpen om hun dagelijkse activiteiten te stroomlijnen en de klanttevredenheid te verhogen. Een essentieel hulpmiddel in dit proces is de barcode scanner. Met deze kleine maar krachtige apparaten kunnen retailers snel en nauwkeurig productinformatie vastleggen, voorraadbeheer optimaliseren en de wachttijden aan de kassa verminderen. 

Hoe werkt een barcode scanner? 

Een barcode scanner is een apparaat dat wordt gebruikt om informatie uit een barcode te lezen. Barcodes zijn op grafische wijze gecodeerde gegevens die bestaan uit verticale streepjes en ruimtes met verschillende breedtes. Elk streepje of ruimte in een barcode vertegenwoordigt een specifieke combinatie van gegevens.

Het proces van het lezen van een barcode door een barcode scanner verloopt in verschillende stappen:

  • Lichtbron: De barcode scanner gebruikt een lichtbron, meestal een laser of LED, om een smalle lichtstraal te projecteren op de barcode. Deze lichtstraal is onzichtbaar voor het menselijk oog.
  • Reflectie: Wanneer het licht de barcode raakt, wordt het licht gereflecteerd door de donkere streepjes en geabsorbeerd door de lichte ruimtes tussen de streepjes.
  • Fotodiode of fotosensor: De barcode scanner heeft een fotosensor of fotodiode die zich aan de andere kant van de barcode bevindt. Deze sensor detecteert het gereflecteerde licht en converteert het in elektrische signalen.
  • Decoderen: De elektrische signalen worden vervolgens gedecodeerd door de ingebouwde elektronica in de barcode scanner. Deze elektronica analyseert de breedtes van de streepjes en ruimtes om de specifieke code te ontcijferen die in de barcode is gecodeerd.
  • Data-uitvoer: Zodra de barcode scanner de code heeft gedecodeerd, wordt de overeenkomstige informatie opgehaald, zoals productnaam, prijs en voorraadniveau.
  • Uitvoer naar een apparaat: De gelezen gegevens worden vervolgens uitgevoerd naar een ander apparaat, zoals een computer, kassasysteem, voorraadbeheersysteem, of een ander informatiesysteem. Het aangesloten systeem gebruikt deze gegevens om de juiste acties uit te voeren, zoals het bijwerken van inventaris, het weergeven van productdetails, of het verwerken van een verkooptransactie.

Top 5 barcode scanner 

Zebra DS2208

Zebra DS2208

De Zebra DS2208 is een veelzijdige en betaalbare barcode scanner die uitblinkt in gebruiksgemak. Het biedt snelle scan prestaties voor zowel 1D- als 2D-barcodes en is geschikt voor zowel handsfree als handmatig gebruik. Met functies zoals automatische detectie en configuratie, biedt de DS2208 naadloze integratie met bestaande kassasystemen.

Honeywell Voyager 1400G

Honeywell Voyager 1400G

De Honeywell Voyager 1400G is een duurzame en betrouwbare keuze voor retailomgevingen. Met een geavanceerde 2D-beeldsensor kan deze scanner snel en nauwkeurig barcodes lezen, zelfs vanaf mobiele telefoon schermen. Dankzij de ergonomische vormgeving ligt de Voyager 1400G comfortabel in de hand, waardoor hij perfect geschikt is voor langdurig gebruik.

Datalogic Gryphon GD4500

Datalogic Gryphon GD4500

De Datalogic Gryphon GD4500 is ontworpen met een focus op efficiëntie en ergonomie. Met uitstekende leesprestaties voor zowel standaard als slecht gedrukte barcodes biedt deze scanner een betrouwbare oplossing voor retailomgevingen. De draadloze connectiviteit opties bieden flexibiliteit en mobiliteit, waardoor deze scanner geschikt is voor diverse toepassingen in de winkel.

Socket Mobile S700

Socket Mobile S700

De Socket Mobile S700 is een draagbare en compacte 1D-laserscanner die uitstekend geschikt is voor mobiele retailactiviteiten. Met een snelle scan-engine en een robuust ontwerp kan de S700 gemakkelijk worden bevestigd aan smartphones of tablets, waardoor de functionaliteit van uw mobiele apparaat wordt uitgebreid.

Motorola Symbol DS9808

Motorola Symbol DS9808

De Motorola Symbol DS9808 is een geavanceerde omni-directionele barcode scanner die in een handomdraai zowel 1D- als 2D-barcodes kan vastleggen. Met een intuïtief kleurendisplay en geïntegreerde imaging technologie biedt deze scanner een uitzonderlijke gebruikerservaring. De DS9808 is ideaal voor drukke retailomgevingen waar snelheid en veelzijdigheid van essentieel belang zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *