Beste kassasystemen voor afhaal- en bezorgrestaurants

Als gevolg van de coronacrisis en de daarbij aansluitende lockdowns zijn de eet- en drinkgewoontes van de Nederlandse consument verschoven. Zo ging het bergopwaarts met de afhaal- en bezorgmaaltijden. Volgens een onderzoek van Datalinq werd er in de afgelopen gemiddeld 2,7% van alle maaltijden buitenshuis besteld. In midden april van vorig jaar is dit ruim gestegen naar 8%. De verschuiving is niet heel gek gezien de restaurants een hele lange tijd geen gasten mochten ontvangen. De enige optie blijft dan afhaal en bezorging. 

Hoewel de maatregelen steeds meer en meer versoepelen en de horecazaken langzamerhand weer open mogen zonder beperkingen, gelooft men alsnog dat de afhaal en bezorg sector zal blijven gezien het grote gemak dat erbij komt kijken. Daarom doe je er als horecaondernemer goed aan om een eigen maaltijdbezorgdienst te hebben die ook aansluit bij je kassasysteem zodat alles via één systeem wordt beheerd.

Waarom een kassasysteem voor afhaal en delivery?

Moet je manueel alle online bestellingen overtypen? Of werk je al met derden bezorg platformen zoals UberEats of Deliveroo maar worden de bestelling niet automatisch geïntegreerd in je kassasysteem? Dan is een kassasysteem met eigen maaltijdbezorgdienst wellicht een interessante mogelijkheid voor jouw horecazaak. Tuurlijk, het samenwerken met derden bezorgpartners als UberEats, Deliveroo en Ubereats hebben zo zijn voordelen. Maar met een eigen maaltijdbezorgdienst beheer je alle bezorg- en afhaalbestellingen zo efficiënt mogelijk, biedt je een totaalervaring aan je klanten en behoud je 100% van de inkomsten. 

Een kassasysteem voor een afhaal- en bezorgrestaurant moet in ieder geval over de volgende functionaliteiten beschikken: 

  • Klanten-, order- en menubeheer
  • Loyaliteitsprogramma’s
  • Eigen bestelwebsite en additioneel bestelapp
  • Integratie mogelijkheden met andere bestelplatformen
  • Rapportages

Een eigen maaltijdbezorgdienst met een van deze kassasystemen

Wil je geen commissies meer betalen en wil je jouw klanten de ultieme eetervaring bieden? Dan is het tijd om te investeren in een kassasysteem met een speciale bezorg software. Om je een handje te helpen bij het maken van je keuze, vind je hieronder onze top drie beste kassasystemen voor afhaal- en bezorgrestaurants, op alphabetische volgorde. De keuze is gebaseerd op de functionaliteiten voor bezorgen die de kassasystemen hebben. 

Eatcard

eatcard telefoon bestellingen

Eatcard richt zich volledig op restauranthouders en houdt zich bezig met het toepassen van de nieuwste innovaties op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning, Big Data en Data Science. Je hebt bij Eatcard de keuze uit drie verschillende oplossingen waarvan eentje speciaal voor afhaal- en bezorgrestaurants is: Delivery & Takeaway. Bij Eatcard is het zo dat je één pakket kiest en deze kunt uitbreiden met diverse modules (add-ons). Binnen de oplossing voor Delivery & Takeaway zijn er weer vier verschillende modules. 

Met het kassa- en bezorgsysteem van Eatcard kun je beginnen met het aanbieden van afhaal- en bezorgmaaltijden rechtstreek vanuit je eigen custom made website. Tevens beschik je ook over een online bestelling beheer waardoor je alle bestellingen via derden en je eigen website binnen in één omgeving hebt. Met de Eatcard Riders App verleen je de beste service, werk je efficiënter en bespaar je tijd. Zo heb je binnen de app een Real Time GPS Tracking waardoor je inzicht krijgt in de voortgang van de bezorging en worden er altijd de snelste routes voorgesteld. 

Foodticket

kassasysteem foodticket

Foodticket is een cloud based kassa- en bezorgsysteem dat speciaal is ontworpen voor horecazaken. Foodtickets biedt een totaaloplossing van order software, webshop, kassasysteem, QR bestellen, bestelzuil en een bezorgerapp. Het systeem werkt op elk apparaat met windows en kan op meerdere apparaten gebruikt worden. 

Met het ordersysteem OrderBuddy ontvang en verwerk je alle bezorg- en afhaalbestellingen afkomstig van je kassa, je website, je bestell-app, QR code en/of bestelzuil. Tevens kun je OrderBuddy ook gratis koppelen met bezorg platformen van derden zoals Thuisbezorgd of UberEats. 

Op je eigen webshop en bestel-app kunnen je klanten menukaarten bekijken, maaltijden bestellen en sparen voor acties. De QR code kan ingezet worden voor het afhalen van maaltijd zodat men niet in de rij hoeft te staan. Wilt je klant het liever laten bezorgen? Ook geen probleem. Via de bezorgapp DeliveryBuddy stuur je bestellingen en contactgegevens van klanten direct door naar de telefoon van de bezorger zodat hij direct zijn navigatie kan starten. Je kunt de bezorger vervolgens live volgen via GPS. 

Sitedish 

sitedish pos

Sitedish biedt net als Foodticket een totaaloplossing aan voor afhaal- en bezorgrestaurants. Dit totaalpakket bestaat uit een kassasysteem, een eigen bestelwebsite en bestel app en een bezorgapp. Je kunt het kassasysteem apart gebruiken op een hardware kassa van Sitedish zelf of koppelen aan andere kassasystemen zoals Lightspeed, BORK en Cashdesk. Je kunt het systeem ook koppelen aan derden bezorg platformen. Sitedish wordt kant-en-klaar opgeleverd en is maandelijks opzegbaar. 

Op je eigen website kunnen je klanten rechtstreeks bestellen en betalen en zijn er tal van mogelijkheden voor onder meer kortingscodes, spaarkaarten en acties. Tevens kun je hier ook zelf onder andere je menukaart beheren, openingstijden en bezorggebieden wijzigen, beoordelingen beheren en je administratie en bestellingen bijhouden. Ook op je eigen iPhone of Android bestelapp kunnen je klanten gemakkelijk hun bestelling plaatsen en kun je pushberichten sturen naar je klanten. 

Met het kassasysteem heb je alle bestellingen in één overzicht. Daarnaast biedt het kassasysteem veel slimme functionaliteiten waaronder de mogelijkheden tot het genereren van omzet- en BTW overzichten, professionele bonnen printen, aan tafel bestellen en een plattegrond met alle bestellingen. Wanneer je in de kassa een bezorger aan een bestelling toewijst, krijgt hij/zij een push bericht in de app. Via de bezorg app krijgt je bezorger altijd de correcte bezorginformatie op de telefoon, een routebeschrijving naar de klant en kun je jouw bezorgers volgen op de plattegrond. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *