Wat zijn goede kassasystemen voor kappers?

Een goed kassasysteem is een essentieel onderdeel geworden van de kapsalon. Niet per definitie omdat de oude systemen slecht functioneerden, maar te meer omdat er tegenwoordig zoveel extra functies beschikbaar zijn die je bedrijfsvoering optimaal ondersteunen. Een goed kassasysteem dient in eerste instantie natuurlijk handig te zijn in gebruik, maar door software te koppelen is het meten van resultaten ten opzichte van eerdere kwartalen of jaren goed in kaart te brengen. En dat is nog maar een voorbeeld van de vele voordelen die een modern kassasysteem met zich meebrengt. Wat zijn op dit moment de goede kassasystemen voor kappers?

Een goed kassasysteem: waar let je op?

Het accuraat aanslaan van de juiste prijs is tegenwoordig niet meer voldoende. Als kapsalon wil je het maximale uit je systemen halen, en dat geldt natuurlijk ook voor het kassasysteem. Hoe verliep het 1e kwartaal van dit jaar ten opzichte van het vorige jaar, en in hoeverre is het mogelijk om je boekhouding over te laten nemen door slimme software? Waar moet je op letten bij je keuze?

  •         Is er een draadloos systeem voor betalen?
  •         Worden boekhoudkundige gegevens automatisch gegenereerd?
  •         Staan alle gegevens veilig in een cloud?
  •         Zijn er verschillende betaalmethoden voor klanten?

Wat vooral belangrijk is, is om te kijken wat jij belangrijk vindt. Wil je de beschikking hebben over een kassa die als hoofddoel heeft ‘het afrekenen na een knipbeurt’, of wil je administratie en de boekhouding ook in handige overzichten terugvinden? En is het makkelijk om bij de keuze voor een systeem ook te kijken naar wat dit systeem nog meer kan? Zo is het tegenwoordig niet vreemd meer om je kassasysteem direct te koppelen met een online webshop. Het systeem wordt beheerd door één partij, en inkomsten uit verkopen in de webshop worden in hetzelfde overzicht geplaatst als een vaste knipbeurt van je klanten. Handig, snel en tegelijk erg veilig. Weet je al wat jij wilt?

Drie moderne en handige kassasystemen

In deze tijd ontkom je er niet meer aan: systemen die zijn gekoppeld binnen een app. Het geeft jou realtime inzicht in de resultaten over een week, maand, kwartaal of zelfs jaar. Op ieder moment dat jij het nodig hebt. En tevens zijn er binnen de app verschillende systemen met elkaar te koppelen. We nemen je mee langs drie verrassende aanbieders van kassasystemen op dit moment.

Essalon: app met unieke software

esalon logoEssalon is een Nederlands bedrijf met unieke software voor salons. Met deze software is de kassa direct te koppelen met onder meer klantbeheer, webshop, agenda en mailing. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk bent van drie of vier systemen die langs elkaar lopen, maar dat je alles in een handig overzicht kunt aanspreken. Niet direct een te grote investering doen? Bij Essalon kan je als kapsalon een kassasysteem leasen voor een vaste prijs per maand. Hierbinnen ontvang je onder meer een bonprinter, kassalade en software naar keuze. Service bij eventuele storingen of problemen is altijd aanwezig. Tijdelijk is het mogelijk om gebruik te maken van een kortingscode en zo flink te besparen op de leaseovereenkomst.

1kappersoftware: speciaal voor kappers

1kappers view1kappersoftware is speciaal ontwikkeld voor de kapsalon. In dit systeem worden agenda en kassa met elkaar gekoppeld. Het systeem van 1kappersoftware is zeer gebruiksvriendelijk. Je betaalt enkel wanneer het je ook echt iets oplevert, in dit geval per reservering in een digitale agenda. Bij een bezoek van de betreffende klant hoef je bij het afrekenen alleen te drukken op de naam van de klant, om direct af te rekenen. Tevens is dit systeem voorzien van software die op meerdere plekken te gebruiken is, ook via tablet en dat is handig voor de kapper die ook buitenshuis langskomt. Kies je voor deze software? Dan ontvang je 3 maanden proeftijd.

DVI: smart software

Da Vinci staat voor smart software voor jouw kapsalon. Met een geïntegreerde agenda, kassa die is voorbereid op boekhouding, online boeken en meer. Dankzij een uitbreiding met marketingtools komen je klanten vaker terug, want jij weet ze doorlopend te bereiken met unieke acties. Snel, eenvoudig in beheer en uitgebreid met gebruiksvriendelijke software. De software is beschikbaar op mobiele apparaten, tablet en computer; altijd en overal. Softwareondersteuning is ook altijd aanwezig als je nog meer uit je systemen wilt halen.

Klaar voor de volgende stap in kassasystemen?

Er is zoveel meer te halen uit jouw kassasysteem. Combineer een gebruiksvriendelijke kassa met unieke software om agenda, marketing, beheer en de resultaten doorlopend te optimaliseren. Bekijk de tarieven voor een modern kassasysteem en zet de volgende stap in jouw bedrijfsvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *