Beste kassasystemen voor sportverenigingen en kantines

Hoewel de sportverenigingen en diens kantines een tijdje dicht moesten in verband met de corona crisis en lockdowns, zijn die maatregelen nu zo goed als versoepeld. Dit betekent dat jouw kantine weer op volle toeren kan draaien. In tijden van drukte is het fijn als de kantine vrijwilligers overzicht kunnen bewaren en tegelijkertijd ook inzicht kunnen hebben in de kantine zonder dat ze teveel tijd kwijt zijn aan het beheren van de sportkantine. Daarom is het belangrijk dat je over een kassasysteem beschikt dat jouw kantine vrijwilligers hierin ook echt ondersteunt. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden van een modern kassasysteem

Waar moet ik opletten bij het kiezen van een kassasysteem voor mijn kantine? 

Een kassasysteem kiezen is lastig. Het aanbod is reuze en af en toe lijken alle systemen ook nog eens op elkaar. Neem vóór de aanschaf de volgende dingen in overweging en je zult zien dat je al aardig goed op weg bent. 

Ten eerste is het goed om vooraf te bedenken welke software onderdelen en koppelingen met andere systemen in je bedrijf nodig zijn. Neem daarbij ook vooraf de tijd om te bepalen welke functionaliteiten het meest belangrijk zijn. Bovendien hoort een goed kassasysteem je ook inzichten te geven die ervoor zorgen dat je bedrijfsvoering wordt geoptimaliseerd. Neem dit dus ook mee in je vergelijkingen. Om het nóg een stukje makkelijk te maken, hebben we hieronder de vijf beste kassasystemen voor sportverenigingen op een rijtje gezet.  

Twelve

twelve kassasysteem sportvereniging

Twelve ontwikkelt en implementeert diverse betaaloplossingen voor bedrijven in acht verschillende branches. In eerste instantie is Twelve begonnen met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk kassasysteem speciaal voor sportverenigingen. Inmiddels hebben ze bij Twelve een totaaloplossing ontwikkelt voor sportverenigingen. De totaaloplossing voor sportverenigingen bestaat ten eerste uit een kassasysteem. Dit kassasysteem is gericht op gebruiksgemak, transactiesnelheid en realtime data rapportages. Tevens zit er ook een pinautomaat bij de totaaloplossing; een vaste pinautomaat of een mobiele pinautomaat. Als je meer uit je onderneming wilt halen, kun je de kassa ook uitbreiden met een van de softwaremodules. Met deze softwaremodules kun je jouw voorraad bijhouden (voorraadmodule), bestaande producten aanvullen met extra ingrediënten (supplementen module), contant geld transacties verminderen (cashlessmodule), digitale bonnen aanmaken (bonmodule) en eenvoudig facturen opstellen (facturatiemodule). Evengoed is het ook mogelijk om allerlei integraties te koppelen aan je kassa. 

Verder bestaat de totaaloplossing ook uit een besteloplossing: 12Waiter. Hiermee kunnen jouw gasten via een QR code hun bestelling plaatsen. Zo neem je de drukte bij de kantine weg en verminder je piekmomenten. 

MplusKASSA

mplus kassa

MplusKASSA heeft voor iedere branche oplossingen op maat. Zo ook voor sportverenigingen. Het kassasysteem voor sportverenigingen is modulair opgebouwd zodat het zich naadloos aanpast aan je sportvereniging. Je kunt het gehele kassasysteem zelf samenstellen; van modules tot aan kassa-apparatuur. Elk kassasysteem is echter wel uitgerust met MplusKASSA Pro. Hiermee kun je onder andere afrekenen met een visuele wisselgeld weergave, artikelen invoeren en de kassabon zelf instellen. Naast deze basis kun je het kassasysteem compleet maken door extra functionaliteiten toe te voegen die volledig aansluiten bij jouw vereniging. Je hebt keuze uit 26 verschillende modules en je betaalt alleen voor de functionaliteiten die je nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor voorraadbeheer als je overzicht in je voorraden wilt hebben, zet diverse (spaar)acties op met de klantbeheer module en handel je transacties snel af met de pinkoppeling. Tevens heb je toegang tot een online backoffice, MplusKASSA Online, waar je data kunt analyseren aan de hand van rapportages. 

Ridder & Hertog

R&H Pos systeem

Kassasysteem aanbieder Ridder & Hertog (hierna: R&H) heeft de afgelopen jaren al heel wat kassasystemen mogen verzorgen voor diverse sportverenigingen. Hierdoor weet je dat je bij hun op het goede adres bent. R&H heeft twee verschillende kassasystemen die goed zijn voor sportverenigingen. R&H CASHPos is het meest uitgebreide kassasysteem in het assortiment. Dit POS systeem beschikt uiteraard over de gebruikelijke afreken functionaliteiten maar ook over functionaliteiten op het gebied van automatisering, software koppelingen, management tools en data rapportages. Verder is dit systeem ook geheel aan te passen naar je wensen. 

Dan heb je ook nog R&H Javand. Dit kassasysteem is een voordelige oplossing voor de horeca en sportclubs. Deze kassa software kan gebruikt worden op elk gewenste hardware op Windows & Android: van touchscreen kassa’s en tablet tot aan smartphones. De R&H Javand kassasysteem is uitgerust met uitgebreide horeca- en afreken functionaliteiten en is verder ook uit te breiden met modules. 

Eijsink / booq 

Booq pos kassa

Eijsink houdt zich bezig met het optimaliseren en faciliteren van bedrijfsprocessen aan de hand van diverse software oplossingen voor de branches leisure, horeca, retail, catering, zorg en sport. Eijsink biedt een totaalpakket aan oplossingen voor ondernemers in de sportvereniging branche, en daarbij hoort ook een kassasysteem. Als initiatief van Eijsink is open kassasoftware platform booq ontstaan. booq biedt hét kassasysteem voor jouw sportvereniging. Met booq POS kun je snel en foutloos bestellingen opnemen, rekeningen splitsen, prijzen wijzigen en heb je 24/7 real-time inzicht in je cijfers door het webbased management dashboard. Tevens kun je het kassasysteem ook uitbreiden met extra modules; van personeelsplanning tot aan QR-bestellen. Je betaalt enkel voor de modules die je zelf kiest. Het kassasysteem van booq werk zowel online als offline en je kunt zelf het besturingssysteem kiezen: iOS, Android of Windows. 

unTill

Het kassasysteem van unTill maakt het mogelijk dat de klantervaring bovenaan staan. Of je nu een vakantiepark of sportclub hebt. Het kassasysteem heeft overzichtelijke schermen waardoor iedereen er snel mee kunt werken. Daarbij kun je eenvoudig prijzen en voorraden aanpassen en heb je altijd realtime inzicht in je omzet. Tevens maakt unTill het ook mogelijk om cashless te werken en is het mogelijk om je unTill kassa te koppelen met andere systemen. Bij unTill hebben ze drie standaard kassasysteem pakketten waaruit je kunt kiezen. Echter, als je daar behoefte aan hebt, kun je ook een maatwerk kassasysteem opvragen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *